Aanmelden

Kom je ook naar het Hondsrug College?

Kies jij voor het Hondsrug College? Hoera! We kijken ernaar uit jou te ontmoeten op onze school! Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden voor het Hondsrug College.

leerlingen koken Hondsrug College Emmen

Digitaal aanmelden

Vanaf dit jaar  (2024) is er voor het eerst sprake van een centrale landelijke aanmeldweek die plaatsvindt van 22 t/m 31 maart 2024. Alleen in deze week kun je je aanmelden voor het voortgezet onderwijs. Dat gaat dit jaar niet via een papieren formulier maar digitaal.

Vanaf 22 maart om 17.00 uur vind je op deze pagina een link naar de digitale aanmeldpagina. Alleen een ouder met wettelijk gezag kan aanmelden en ondertekenen. Er wordt eerst gevraagd om een account aan te maken waarmee kan worden ingelogd. Vervolgens vult je ouder/verzorger de juiste gegevens in en indien nodig kunnen ook de nodige documenten worden toegevoegd. Het ondertekenen gebeurt ook digitaal door (één van) de ouder(s)/verzorger(s).

Gescheiden ouders bepalen onderling wie de aanmelding doet. Het is op basis van het BSN-nummer niet mogelijk twee aanmeldingen voor één kind te doen.

Het niveau-advies van de basisschool is leidend bij plaatsing op school. De basisschool bespreekt tijdens het schooladviesgesprek het schooladvies met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s).