Mavo

Kies jouw unieke leerweg op de mavo

Op het Hondsrug College zien we jou en je talenten. Bij ons op de mavo zit je goed, want we volgen steeds jouw groei en ontwikkeling. We bereiden je met ons praktijkgericht programma (PGP) voor op de mbo-studie die bij jou past. Naast het brede vakkenaanbod hebben we ook veel extra lesprogramma’s en mogelijkheden om door te stromen naar de havo.

Leerlingen koken Hondsrug College Emmen
Leerling klas Hondsrug College Emmen

Jouw route

De mavo duurt in totaal 4 jaar.

In leerjaar 1 en 2 krijg je veel verschillende vakken. Je start in een mavo/havo-brugklas.

Vanaf leerjaar 3 ga je verder met een gekozen profiel: Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn of Techniek & ICT + Technologie & Toepassing.

Aan het eind van het laatste jaar doe je examen voor minimaal zes vakken. Na het behalen van je diploma kun je overstappen naar het mbo-niveau 3 of 4.

Ook kun je doorstromen naar havo 4. Dan is het slim om voor zeven vakken examen te doen, zodat je zonder toelatingsdrempel verder kunt.

Onze leraren en de decaan helpen jou en je ouder(s)/verzorger(s) steeds bij het maken van de beste keuze voor jou.

Kies jouw profiel

Wil je op de mavo graag wat extra uitgedaagd worden op een bepaald thema? Dan kun je een route kiezen die goed bij jouw wensen past. Het is niet verplicht, maar het is een leuke extra keuze voor je opleiding. Lees meer hierover op de volgende pagina’s:

Volop extra mogelijkheden

Het Hondsrug College geeft je de keuze om je leerweg in te delen zoals jij dat wilt.

In leerjaar 2 maak je kennis met het praktijkgericht programma (PGP) voor een echte opdrachtgever uit het bedrijfsleven aan de slag. Tijdens 6 projectdagen (verspreid over 3 periodes) kun je proeven aan de richtingen Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn of ICT + Technologie & Toepassing. Dit is een superleuke afwisseling en gaat je zeker helpen bij je profielkeuze voor leerjaar 3.

Ben je goed in Engels of wil je dat worden? Je kunt je examen Engels op havoniveau doen. Ook kun je vrijwillig het Anglia-programma doen naast je lessen.

Ben jij zelfstandig, ondernemend en creatief? Denk eens aan het vrijwillige programma Ondernemend Leren. Reizen en evenementen organiseren, een eigen bedrijfje starten en geld verdienen, het komt allemaal voorbij. Je kunt al meerdere projecten doen vanaf de brugklas. Helemaal wat voor jou? Dan kun je ook verder met het keuzevak van SOL (School voor Ondernemend Leren).

Leerling kluisjes met tas Hondsrug College Emmen
Sportdag leerling Hondsrug College Emmen

Meer weten over de mavo?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.
Of ervaar het zelf op onze Open dag!