Bèta Challenge Programma (BCP)

Praktisch leren en ontdekken

Ben je naast het leren graag praktisch bezig? Houd je van echte opdrachten en onderzoek doen? Dan is het Bèta Challenge programma (BCP) wat voor jou.

Bij BCP op het Hondsrug College werk je het hele jaar door aan opdrachten van bedrijven en organisaties. Deze opdrachten hebben altijd iets te maken met techniek of technologie. Je leert goed samenwerken binnen én buiten de school. Hier ga je ontdekken wat technologie is en het ook echt toepassen.

Leerlingen VMBO Hondsrug College Emmen

Jouw ontwikkeling voorop

Technologie is overal: thuis, op je werk, in sport en cultuur, in de zorg. In het Bèta Challenge Programma bereiden we je goed voor op een technische vervolgopleiding, bijvoorbeeld op het mbo. Je krijgt geen kennistoetsen, maar alleen praktische opdrachten. Jouw eigen ontwikkeling en vaardigheden staan voorop. Zo groei je toe naar een mooie opleiding op het mbo en een baan in het bedrijfsleven.

Hoe werkt het?

BCP is op het Hondsrug College mogelijk op de mavo (gl en tl). Je krijgt het vak Technologie & Toepassing (T&T). Daar leer je om jouw kennis en vaardigheden uit de andere schoolvakken toe te passen in één opdracht. Meestal doe je elke opdracht een klein onderzoek en werk je samen aan een ontwerp en een presentatie. Je komt in contact met andere opleidingen, bedrijven, instellingen en beroepen. Je doet toffe excursies en voert gesprekken met mensen van een bedrijf of opleiding. Zo kun je voor jezelf uitvinden: wat vind ik leuk, waar ben ik goed in en wat kan ik daar later mee? Na 4 jaar heb je een prachtig portfolio opgebouwd. En je weet met welke opleiding jij verder kan!

Leerling en docent Hondsrug College Emmen
Leerling techniek Hondsrug College Emmen

Meer weten over het Bèta Challenge Programma?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij Bèta Challenge.