Kwaliteit

Een diploma & een leuke tijd

Als Hondsrug College willen we dat je een leuke tijd hebt op school. We willen dat alles goed verloopt en dat je uiteindelijk je diploma behaalt,  het liefst zonder problemen of vertraging.

Leerling Hondsrug College Emmen kwaliteit

Goed onderwijs

We vinden het belangrijk dat leraren ook blijven leren en groeien. We zorgen ervoor dat ze goed op de hoogte zijn van hun vak en dat ze jou goed kunnen helpen om te leren. Zo weten we zeker dat de leerstof goed bij je binnenkomt.

Een fijne plek

Bij onze school draait het niet alleen om leren. We willen ook dat de sfeer positief is en dat jij je fijn voelt bij ons op school. Ook willen we een veilige plek zijn, waar persoonlijke aandacht is voor jou en je ouder(s)/verzorger(s).

Leerling en docent Hondsrug College Emmen
Leerlingen gang Hondsrug College Emmen

Positieve Onderwijsresultaten

We willen graag dat jij succesvol bent op school. De resultaten van vorig jaar, 2022, laten zien dat onze school het goed doet. Je kunt meer over de resultaten lezen in de schoolgids.

Kwaliteitsbehoud en -verbetering

We zijn telkens bezig om de kwaliteit van onze school goed te houden en nog te verbeteren. Zo laten we regelmatig (extern) onderzoek doen naar de kwaliteit van onze school.

Ook zijn er overleggen tussen de schoolleiding en secties over verbeteringen van onze school. Die verbeteringen gaan bijvoorbeeld over de onderwijsresultaten, het onderwijsprogramma en een examengericht leerplan.

Leerlingen Hondsrug College Emmen
Leerlingen actief in vakcollege Hondsrug College Emmen

Heb jij een goed idee?

Heb jij een goed idee waarmee we onze school nog beter maken? Laat het aan ons weten door een berichtje achter te laten.