Vmbo-basis & -kader

We maken van leren een ervaring!

Op het Hondsrug College in Emmen zien we jou en je talenten. Bij ons op het vmbo zit je goed. We zorgen dat jij kunt leren en groeien, op jouw eigen manier. We bereiden je voor op een mbo-opleiding die bij jou past. Je hebt veel keuze uit de leukste praktische vakken. Ook hebben we veel extra lesprogramma’s en mogelijkheden om over te stappen naar een ander vakcollege. Of je kunt doorstromen naar de mavo.

Leerlingen VMBO Hondsrug College Emmen
Leerling klas Hondsrug College Emmen

Jouw route

Het vmbo-basis en vmbo-kader duren allebei in totaal 4 jaar.

In leerjaar 1 en 2 krijg je veel verschillende vakken.

Vanaf leerjaar 3 ga je verder met een gekozen profielvak en een aantal keuzevakken. Je gaat in leerjaar 3 en 4 ook meer op stage. Je werkt samen met bedrijven of instellingen en je krijgt training voor functies in dat beroep.

Na het vierde leerjaar doe je het vmbo-examen. Na het behalen van je diploma kun je overstappen naar het mbo-niveau 1 tot en met 4. Vanuit de vakcolleges kun je ook instromen in een BBL- of BOL-opleiding (leren en werken) op het mbo.

Ook kun je misschien doorstromen naar de gemengde leerweg (vmbo-g) of de mavo, wanneer je daaraan toe bent.

Onze leraren en de decaan helpen jou en je ouder(s)/verzorger(s) steeds bij het maken van de beste keuze voor jou.

Kies jouw vakcollege

Op het Hondsrug College hebben we voor vmbo-basis en vmbo-kader vier Vakcolleges waar je uit kunt kiezen. Het is niet verplicht, maar het is wel een leuke extra optie voor je opleiding. Lees meer hierover op de volgende pagina’s:

Volop extra mogelijkheden

Op het Hondsrug College krijg je veel keuzes om jouw schooltijd zo te maken zoals jij dat wilt.

Ben je goed in Engels of wil je dat worden? Je kunt vrijwillig het Anglia-programma doen naast je gewone lessen.

Ben jij zelfstandig, ondernemend en creatief? Denk eens aan het vrijwillige programma Ondernemend Leren in de brugklas. Reizen en evenementen organiseren, een eigen bedrijfje starten en geld verdienen, het komt allemaal voorbij. Je kunt al meerdere projecten doen vanaf de brugklas. Voor basis- en kaderleerlingen een leuke voorbereiding op het Vakcollege Economie & Ondernemen.

Leerling voor de klas Hondsrug College Emmen
Sportdag Hondsrug College Emmen

Meer weten over kader en basis op het vmbo?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.
Of ervaar het zelf op onze Open dag!