Vakcollege Zorg & Welzijn

Maak het met Z&W

Ben jij iemand die graag anderen helpt, zodat zij zich top voelen? Steek je graag je handen uit de mouwen en ben je sociaal? Op het Vakcollege Zorg & Welzijn ga jij het maken!

Als leerling van vmbo-basis of vmbo-kader kun je op het Hondsrug College voor dit Vakcollege kiezen. Je krijgt opdrachten die perfect zijn om je voor te bereiden op een beroep in de zorg of uiterlijke verzorging. Hier leer je ondernemend en verantwoordelijk bezig te zijn met jouw vak.

Leerlingen actief in vakcollege Hondsrug College Emmen

Leren op de werkvloer

Op het Hondsrug College laten we je het vak ervaren. Je ontdekt hoe je goed kunt omgaan met mensen die verzorging willen of nodig hebben. Je voert jouw praktijkopdrachten zoveel mogelijk uit op een echte werkvloer. Bijvoorbeeld op ons zorgplein, in de keuken en in het restaurant. Of je loopt stage in een echte schoonheidssalon, een magazijn met zorgproducten of een andere echte werkplek in de zorg. Zo doe je ervaring op die je later in je werk goed kunt gebruiken.

Profielkeuze en stage

Samen met jouw mentor en de leraren bepaal je de beste route voor jou en voer je regelmatig gesprekken over je toekomst. Zo kom je er steeds beter achter met welke keuzevakken je uiteindelijk verder wilt en stel je samen doelen. In leerjaar 1 en 2 krijg je algemene vakken. In het vak ‘Mens & Dienstverlening’ kom je alles te weten over wat zorg en welzijn is. In leerjaar 3 ga je twee weken op snuffelstage. Zo kun jij ervaren hoe je jouw vakken in de praktijk brengt. Als je vmbo-basis volgt, loop je in leerjaar 4 het hele jaar een dagdeel per week stage.

Leerlingen koken Hondsrug College Emmen
Leerlingen zorg Hondsrug College Emmen

Meer weten over de vakcolleges?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij Het Vakcollege.