Vwo

Leren en ontdekken met uitdaging en plezier

Op het Hondsrug College zien we jou graag het beste uit jezelf halen. Bij ons op het vwo zoeken we samen met jou naar de leukste uitdagingen. Zo ben je goed voorbereid op een vervolgstudie op de universiteit en op de maatschappij. Jouw lesprogramma nog leuker en uitdagender maken? Naast de standaard profielen kun je extra vakken en plusstromen kiezen.

Leerling voor klas Hondsrug College Emmen
Leerling tablet Hondsrug College Emmen

Jouw route

Het vwo duurt in totaal 6 jaar.

In leerjaar 1 tot en met 3 krijg je de basisvakken.

Vanaf leerjaar 4 ga je verder met een gekozen profiel: Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Economie & Maatschappij of Cultuur & Maatschappij.

Aan het eind van het laatste jaar doe je examen voor de basisvakken en je profielvakken. Na het behalen van je diploma kun je een studie volgen in het wetenschappelijk onderwijs (universiteit).

Als in de eerste 3 jaar blijkt dat meer uitdaging of een andere manier van leren goed voor je is, dan kun je kun je verder in een andere leerstroom of plusstroom.

Onze leraren en de decaan helpen jou en je ouder(s)/verzorger(s) steeds bij het maken van de beste keuze voor jou.

Stromen op het vwo

Wil je op het vwo je talent laten groeien? Dan kun je, naast het vwo (atheneum) een route kiezen die goed bij jouw wensen past. Dit is niet verplicht, maar een extra toevoeging aan je opleiding. Lees meer hierover op de volgende pagina’s:

Volop extra mogelijkheden

Het Hondsrug College geeft je alle keuze om je leerroute in te delen zoals jij dat wilt.

Ben je goed in Engels, of wil je dat graag worden? Je kunt op vrijwillige basis (naast je lessen) deelnemen aan het Anglia-programma.

Ben je zelfstandig, creatief en ondernemend? Dit kan je helemaal kwijt in het programma Ondernemend Leren, dat je op vrijwillige basis kunt volgen.

Leerling in klas Hondsrug College Emmen
Leerlingen actief Hondsrug College Emmen

Meer weten over het vwo?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.
Of ervaar het zelf op onze Open dag!