School voor Ondernemend Leren (SOL)

Aan de slag met ondernemen

Leer jij graag door te doen en zit je vol leuke en creatieve ideeën? Loop je misschien al wel rond met grootse plannen voor een eigen bedrijf? Dan kan onze School voor Ondernemend Leren (SOL) aan het Hondsrug College wel eens iets voor jou zijn!

Vind je veel dingen leuk en heb je zin om te ontdekken wat je voor anderen kan betekenen? Bij SOL op het Hondsrug College is de ene dag de andere niet. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met film, vormgeving en multimedia of leert coaching geven aan basisscholieren of jongere medeleerlingen. Ook leer je bedrijfsmatig te denken en te doen. Jouw eigen initiatief en creatieve ideeën komen bij SOL tot bloei!

Hondsrug College_8-6-23-14

Ontdek jouw passie

Op het Hondsrug College hebben we SOL als keuzevak voor de leerjaren 1 tot en met 3 van de onderbouw. Je leert hier vooral door projecten en opdrachten te bedenken en uit te voeren. We werken in deze lessen op een andere manier. Eigen verantwoordelijkheid, samenwerken en goede communicatie zijn belangrijk. Dat geeft natuurlijk ook een heleboel vrijheid! En je leert goed plannen, doorzetten en soms moeilijkheden overwinnen. Door zo met elkaar bezig te zijn ontdek je sneller dan ooit jouw passie en talenten en groei je in zelfvertrouwen.

Hoe werkt het?

SOL kan je doen op alle schoolniveaus. Om te ontdekken of jij aanleg hebt voor Ondernemend Leren kun je in de brugklas al deelnemen aan één of meerdere SOL-projecten. Als dat bij je past en je wilt op deze manier doorgaan, dan kun je je opgeven voor het keuzevak SOL in leerjaar 2 en 3. Basis- en kaderleerlingen kunnen verder op het Vakcollege Economie & Ondernemen. In het 3e leerjaar wordt het vak SOL afgesloten met een certificaat. Hiermee kun je jouw persoonlijke ontwikkeling mooi laten zien bij een vervolgopleiding.

Hondsrug College_8-6-23-12
Hondsrug College_8-6-23-6

Meer weten over SOL en Ondernemend Leren?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij de Vereniging Scholen voor Ondernemend Leren (SOL).