Vakcollege Economie & Ondernemen

Maak het met E&O

Ben je een echte aanpakker en kun je goed plannen en organiseren? Wil je graag aan de slag in de administratie of een winkel? Op het vakcollege Economie & Ondernemen ga jij het maken!

Het vakcollege Economie & Ondernemen op het Hondsrug College bereidt jou voor op een mooie loopbaan in de detailhandel (o.a. winkels), groothandel, of in een administratief beroep. Hier leer je vooral door te doen. Dus niet alleen uit boeken, maar vooral door praktische lessen.

Leerling ondernemen in klas Hondsrug College Emmen

Praktisch en creatief ondernemen

Op dit Vakcollege ga je veel praktische dingen leren. Denk aan het voeren van een verkoopgesprek, het werken met de kassa of een presentatie geven. Je leert stap voor stap, dus je hoeft niet alles in één keer te kunnen. Je krijgt op heel veel gebieden kennis en ervaring. Zo wordt de overstap naar het mbo alleen maar makkelijker. Je kunt zelfs de creatieve kant van economie ontdekken. Denk hierbij aan mode & design, presentatie & styling of webshops ontwikkelen.

Profielkeuze en stage

In de eerste twee leerjaren krijg je veel basisvakken. In de bovenbouw (leerjaar 3 en 4) leer je veel over hoe je met klanten omgaat en hoe je dingen goed voor hen kunt regelen. Bijvoorbeeld hoe je producten van A naar B vervoert of hoe je een planning maakt. Je kunt kiezen uit ongeveer 10 keuzevakken. In leerjaar 2 en 3 richt je samen met een aantal klasgenoten een echt minibedrijf op. Ook ga je in leerjaar 3 op stage bij een bedrijf. Daar breng je wat je geleerd hebt in de praktijk en doe je veel ervaring op.

Leerling voor de klas Hondsrug College Emmen
Leerling rekenmachine Hondsrug College Emmen

Meer weten over de vakcolleges?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij Het Vakcollege.