Technasium

Techniek en bèta

Trekken techniek en bèta-vakken jou aan? Ben je nieuwsgierig en wil je graag veel ontdekken over hoe de wereld om ons heen werkt? Dan is het Technasium vast iets voor jou!

Op het Hondsrug College kun je al vanaf het eerste jaar op de havo of het vwo het Technasium volgen. Deze onderwijsstroom staat niet alleen voor denken, maar vooral ook voor doen! Je houdt je bezig met onderzoeken, praktijkopdrachten en indrukwekkende projecten. Jouw eigen ideeën en creatieve skills krijgen alle ruimte. Zo kun je in elke opdracht veel van jezelf leggen en leren met en van je medeleerlingen.

Technasium leerling actief in klas Hondsrug College Emmen

Echte bedrijven, echte opdrachten

In de speciale technasiumwerkplaats op het Hondsrug College komen jullie mooiste creaties en ideeën tot leven. De werkplaats heeft alle materialen en gereedschappen in huis die je kunt bedenken. Elk schooljaar werk je aan vier echte vraagstukken van bedrijven. Met jouw groepje mag je voor hen een slimme oplossing bedenken en uitwerken. Na planning en onderzoek maak je een prototype of maquette en deze presenteer je aan de opdrachtgever. In vaste groepjes van vier personen is een goede samenwerking de sleutel. Ook ga je op bezoek bij jouw bedrijf of komt de opdrachtgever langs om over het bedrijf te vertellen.

Klaar voor de techniek

Op het vwo en de havo volg je het examenvak ‘Onderzoek en Ontwerpen’ (O&O). Ontdek hoe verschillende vakken bij elkaar komen in de projecten die je doet. Je werkt regelmatig samen met bedrijven en hogescholen en groeit steeds meer in je onderzoekende houding. Na de eerste drie jaar nog steeds enthousiast over het Technasium ? Dat kan een goede reden zijn om te kiezen voor een NG- of NT-profiel of na je examen een natuurwetenschappelijke studie. Daar ben je dan ook helemaal klaar voor!

Leerling actief Technasium Hondsrug College Emmen
Laptop Technasium Hondsrug College Emmen

Meer weten over het Technasium of de bètavakken?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij Technasium.