Gymnasium

Veel leren en beleven

Mag het allemaal een tikkeltje moeilijker? Als jij houdt van leren, lezen en enthousiast wordt van oude talen en culturen dan kun je op het vwo kiezen voor het gymnasium.

Op het Hondsrug College draait het gymnasium om leren én beleven. Je krijgt veel klassieke kennis, waardoor jouw denkvermogen en culturele bagage groeit.

Leerling in klas Gymnasium Hondsrug college Emmen

Gymnasium op het Hondsrug College

Ben jij gek op taal, puzzelen of mooie verhalen? Bij ons op het gymnasium kun je je hart ophalen! Bij Grieks en Latijn leer je méér dan klassieke talen. Je leert ook precies kijken en analyseren. Dit komt goed van pas bij de exacte vakken of moderne vreemde talen. Maak kennis met de geschiedenis, kunst, cultuur en filosofie van de oude Grieken en Romeinen. Je ontdekt het ontstaan van onze Westerse beschaving en leert onze samenleving beter begrijpen.

Studiereizen en -uitjes

In een hechte groep werk je veel samen en leer je over oude talen, culturen en filosofie. We bezoeken tentoonstellingen en toneelvoorstellingen, doen mee aan vertaalwedstrijden en kennisquizzen en houden een jaarlijkse gymnasiumdag. Ook maken we samen studiereizen, bijvoorbeeld naar Tongeren, Aken, Xanten, Nijmegen of Maastricht. Het hoogtepunt is natuurlijk de week in Rome in de bovenbouw!

Leerlingen gang Gymnasium Hondsrug College Emmen
Leerlingen in de klas Gymnasium Hondsrug College Emmen

Hoe werkt het?

De gymnasiumopleiding van het Hondsrug College start in het eerste leerjaar. Je kunt op het gymnasium worden toegelaten via een begaafdheidsondersoek (de CBO-test). Als je voor het gymnasium kiest, krijg je vanaf leerjaar 1 het vak Klassieke Vorming. Het behalen van een gymnasiumdiploma is mogelijk als je in je eerste drie leerjaren gymnasium hebt gevolgd.

Meer weten over het gymnasium of de klassieke vakken?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Sportdag Gymnasium Hondsrug College Emmen