Vwo+

Jouw unieke route

Als (hoog)begaafde leerling leer en denk je anders en heb je een andere aanpak nodig. Het kan goed zijn om een aangepaste leerroute te volgen, zodat je voldoende wordt gemotiveerd en ook uitgedaagd blijft. 

Het Hondsrug College heeft een aparte plusstroom voor (hoog)begaafde leerlingen. Een korte instructie is voor jou vaak voldoende, daarnaast moet er juist ruimte zijn voor leren reflecteren op eigen denken, handelen en leerproces. Daarbij hoort succes én falen. Leren leren gaat over motiveren en laten zien dat het leveren van prestaties inspanning en doorzettingsvermogen vergt.

Speciaal voor jou

Op het vwo+ is er ruimte gemaakt voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Je zit samen met de andere vwo+ leerlingen van jouw leerjaar in dezelfde klas. Je volgt in de onderbouw het vak Research & Development, filosofie en Spaans. Tijdens het vak Research & Development werken we in leerjaar 1 tot en met 3 aan onderwerpen die jij interessant vindt. De lessen worden gegeven door leraren die ervaring hebben met de plusgroep.

Leerling VWO+ in de klas Hondsrug College Emmen
Leerling tablet VWO+ Hondsrug College Emmen

Hoe werkt het?

Bij alle leerlingen die gaan starten op het vwo nemen we eerst een begaafdheidsonderzoek af: het CBO-onderzoek. Dit onderzoek is bedoeld om voor elke leerling een passend profiel op te stellen. Maak je de keuze voor vwo+ dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Op basis van de verzamelde informatie krijg je advies over welke stroom het beste bij jou past.

Aangesloten bij

De kwaliteit van het vwo+ op het Hondsrug College wordt erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Al sinds 2007 is onze school lid van de Vereniging BegaafdheidsProfielScholen.

Meer weten over vwo+ of over (hoog)begaafdheid?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Leerlingen met elkaar in gesprek VWO+ Hondsrug College Emmen