ICT-Lyceum

Uniek in Nederland

Vind jij programmeren, maken van apps, digitale vormgeving en robotica interessant? Droom jij van het bedenken van praktische en creatieve IT-oplossingen? Kies voor het ICT-lyceum op het Hondsrug College!

Met het ICT-lyceum bieden we een volwaardige ICT-opleiding aan voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen. Dat is uniek in Nederland. Naast je diploma ontvang je een certificaat ICT-lyceum. Met je portfolio kun je laten zien bij de hogeschool of universiteit wat je al beheerst. We maken het lesprogramma in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool, andere opleidingen en regionale bedrijven. Je werkt aan toffe ICT-projecten en ontdekt waar jouw talenten liggen.

Leerlingen ICT-lyceum Hondsrug College Emmen

Ben jij klaar voor de digitale wereld?

Onze digitale maatschappij ontwikkelt zich razendsnel. ICT is inmiddels net zo belangrijk als Wiskunde of Engels. Op het Hondsrug College willen we jou goed voorbereiden op je toekomstige studie en beroep. Misschien wel een beroep dat nog niet eens bestaat. Veel vaardigheden die tegenwoordig van je worden verwacht ga je leren op het ICT-lyceum. Beter kun je jouw carrière niet starten!

Hoe werkt het?

Binnen mavo, havo en vwo kies je in het eerste jaar al voor het ICT-lyceum. In de onderbouw krijg je altijd vier of vijf verschillende blokken met interessante onderwerpen als voorbereiding op het examenprogramma Informatica. In de bovenbouw draait het lesprogramma om samenwerken en projecten. Je doet praktijkervaring op bij en met bedrijven en (hoge)scholen/universiteiten. Daarnaast kun je samenwerken met andere Hondsrugleerlingen uit het Technasium of de School voor Ondernemend Leren (SOL). Ook nodigen we regelmatig gastsprekers uit het beroepsleven uit die jou inspireren en uitdagen.

Leerlingen in klas actief ICT-lyceum Hondsrug College Emmen
Computers ICT-lyceum Hondsrug College Emmen

Meer weten over het ICT-Lyceum?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Samenwerking

In regionale samenwerking met NHL Stenden en Drenthe College.