Vakcollege Techniek

Maak het met techniek

Vind je techniek interessant en werk je graag met je handen? Dan is dit lesprogramma echt iets voor jou. Op het Vakcollege Techniek ga jij het maken!

Op het Hondsrug College word jij een topper in techniek. Je gaat praktisch aan de slag en leert ook nuttige theorie. We bereiden je voor op een technische beroepsopleiding op het mbo. Als je hulp nodig hebt bij je keuzes, staan we voor je klaar.

Leerling techniek Hondsrug College Emmen

Hoofd en handen

In de technische werkplaats van het Hondsrug College gebruik je hoofd en handen. Je leert hoe je handig en veilig met gereedschap omgaat. Ook ontdek je hoe je hout, metaal en kunststof kunt gebruiken om mooie en nuttige dingen te maken. Hier begint jouw reis om een echte technische expert te worden.

Profielkeuze en stage

Nadat je het tweede jaar hebt afgerond, kies je tussen twee profielvakken: Bouw, Wonen & Interieur (BWI) of Produceren, Installeren & Energie (PIE). Bij techniek werk je zoveel mogelijk op je eigen werk- of studieplek of in een nagemaakte werkomgeving. In het tweede deel van het jaar ga je voor het eerst op stage. Daar loop je drie weken mee bij een echt bedrijf of opleidingscentrum in de techniek.

Leerlingen techniek actief Hondsrug College Emmen
Leerling meten in klas techniek Hondsrug College Emmen

Meer weten over de vakcolleges?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij Het Vakcollege.