Vakcollege Media, Vormgeving & ICT

Maak het met MVI

Ben jij creatief en vind je het leuk om films, foto’s, apps en websites te maken? Werk jij graag met computers en wil je er meer over leren? Op het Vakcollege MVI ga jij het maken!

Op het Hondsrug College krijg je de leukste lessen in media, vormgeving en ICT. Het is een brede opleiding, waarmee je veel keus hebt voor jouw toekomst. Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met animaties, films of 2D- en 3D-vormgeving? Of om te bouwen aan apps, websites en netwerken? Hier vind je zeker jouw plekje!

Leerlingen actief in de klas Hondsrug College Emmen

Praktisch aan de slag

Als je later graag met media wilt werken of bij een IT-bedrijf of creatief bureau aan de slag wilt, dan is dit Vakcollege perfect voor jou. Je krijgt veel lessen die te maken hebben met media. Denk aan filmen, radio maken en sociale media. Maar ook vormgeving van een mooie productie, digitaal of op papier. Maar ook ICT komt veel voorbij. Je ontdekt hoe een computer werkt en wat voor hardware je nodig hebt. Of hoe je een programma schrijft. Bij dit Vakcollege heb je niet veel gewone toetsen. Je gaat vooral lekker aan de slag met werkstukken en opdrachten die zo echt mogelijk zijn.

Profielkeuze en stage

Leerlingen van vmbo-basis en kader kunnen zich aanmelden, of in overleg als je mavo of gemengde leerweg doet. In de eerste twee leerjaren krijg je basisvakken die je vaak al kent van de basisschool. Verder heb je keuze uit zo’n 10 keuzevakken. Na het tweede leerjaar ga je je meer verdiepen in een bepaalde richting. Ga je meer richting programmeren of ICT-beheer? Of wil juist richting media en vormgeving? De keus is aan jou! In het vierde leerjaar doe je examen om je vmbo-diploma op basis- of kaderniveau te halen (mavo is bespreekbaar). Na het Vakcollege MVI kan je vaak bij veel mbo-opleidingen starten.

Leerling maakt foto Hondsrug College Emmen
Leerling vormgeving tablet Hondsrug College Emmen

Meer weten over de vakcolleges?

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! Of ervaar het zelf op onze Open dag!

Aangesloten bij

Hondsrug College is landelijk aangesloten bij Het Vakcollege.