Praktische informatie
Hoe meld je je ziek? En hoe zit het met de vakanties? Op de middelbare school zijn er best veel dingen die je moet weten. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.
Ben je ziek? Veel beterschap! Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen ons vóór 09.00 uur laten weten dat je niet naar school komt. Dat kan via SOMtoday of met een telefoontje naar 0591-657979.
Kortdurend verlof vanwege medische redenen kunnen ook via SOMtoday worden aangevraagd.
Hieronder vallen verlofaanvragen voor bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts, huisarts of een ziekenhuisopname. We verzoeken u om deze afspraken zoveel mogelijk buiten schooltijd te plannen.
Voor bijzonder verlof is toestemming nodig van de school. Via onderstaand formulier kunt u bijzonder verlof aanvragen.
Een lesuur op onze school duurt 50 minuten. Omdat het in de pauzes best druk kan zijn in de schoolzaal, hebben de klassen op verschillende momenten pauze. Je ziet in je rooster of je vroeg of laat pauze hebt. Dit zijn de lestijden:
We kijken er vaak met z’n allen naar uit: vakantie! Hieronder zie je wanneer je vrij van school bent.
Schooljaar 2024-2025
- Herfstvakantie: 28 oktober t/m 1 november
- Kerstvakantie: 23 december t/m 3 januari
- Voorjaarsvakantie: 17 februari t/m 21 februari
- Goede vrijdag: 18 april
- Pasen: 21 april
- Meivakantie: 18 april t/m 5 mei
(inclusief Goede vrijdag, Pasen en Bevrijdingsdag) - Hemelvaartsdag en extra vrije dag: 29 en 30 mei
- Pinksteren: 9 juni
- Zomervakantie: 14 juli t/m 22 augustus
Op onze school werken we met de iPad als leermiddel. Daar vind je bijvoorbeeld je digitale boeken of lesmethodes die je nodig hebt. Hieronder lees je de belangrijkste informatie.
Bestellen
Je bestelt het door ons geselecteerde basismodel van de iPad via de webshop. Helaas is het niet mogelijk om een andere tablet dan de iPad te gebruiken, want alle schoolapps zijn alleen via de AppStore te downloaden. Jouw ouder(s)/verzorger(s) ontvangen voordat je bij ons op school start een e-mail met meer informatie over het bestellen en de kosten van de iPad.
Als je al een eigen (niet te oude) iPad hebt dan kan je deze waarschijnlijk ook bij ons op school gebruiken. De ICT-afdeling kan je hier meer over vertellen.
Schade
Hè balen, je iPad is kapot! Gelukkig hebben we op onze school een schaderegeling. Daarmee wordt je iPad weer gemaakt voor een voordelige prijs. We kijken natuurlijk eerst of de schade onder de garantie valt.
Wil je gebruikmaken van de schaderegeling? Vraag dan een schadeformulier op bij de ICT-afdeling. Een medewerker zet op het formulier wat de reparatie of vervanging ongeveer gaat kosten. We willen wel graag dat je ouder(s)/verzorger(s) dit formulier ondertekenen voordat we aan de slag gaan. Bekijk de voorwaarden van de schaderegeling.
Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen zelf kijken of de kosten bij de verzekering vergoed worden.
Tips
Je gaat de iPad veel gebruiken op school, daarom geven we jou nog wat tips:
- Probeer je iPad altijd ‘s nachts op te laden, dan is de iPad de volgende dag zeker vol. Is je iPad toch leeg, laad deze dan op bij de ICT-afdeling.
- Houd altijd je beschermhoes om je iPad, dan is deze beter beschermd. Is je hoes vies geworden, laat hem dan schoonmaken bij de ICT-afdeling.
- Voor school heb je geen AppleID nodig. Als je toch eigen apps wilt installeren dan gebruik je een AppleID. Dit moet je samen met je ouders instellen.
- Sla de bestanden en foto’s op in de OneDrive-app. Als er wat misgaat met je iPad heb je in ieder geval je bestanden nog.
We vinden het belangrijk dat onze school een fijne en veilige plek is. Voor iedereen. Daarom houden we elkaar op school aan een aantal regels. De schoolregels lees je hier.
Pesten is nooit oké. We willen een school zijn waar iedereen zich veilig voelt. Helaas gaat het ook wel eens mis en dat accepteren we niet. Als er gepest wordt moet dit zo snel mogelijk stoppen.
Word je zelf gepest of gebeurt het in jouw klas? Vertel het aan je mentor!
Om het pesten zoveel mogelijk te voorkomen, is er een anti-pestprotocol opgesteld. In dit protocol staat wat we doen als er wordt gepest. Ook lees je wat we precies doen om pesten te voorkomen. Je vindt het anti-pestprotocol hier.